ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În ultima săptămână, circa 14 mii de persoane au solicitat ajutorul ambulanței

11:28 | 10.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. În perioada 2-8 august, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de 13942 de persoane. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat 5610 pacienți, inclusiv 1406 copii, în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară, transmite MOLDPRES.

Din numărul total al cazurilor, cel mai frecvent s-au adresat la ambulanță pacienții cu boli respiratorii – 2433, urmați de 2214 persoane cu probleme cardiace, inclusiv 55 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și 1769 de cetățeni cu urgențe neurologice, inclusiv 204 accidente vasculare cerebrale.

În perioada de referință, 1474 de cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de prespital. Ambulanța a fost solicitată în cazul a 62 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 84 de persoane.

Ulterior, 72 de pacienți, inclusiv 18 copii, cu diverse traumatisme au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Foto: ambulanta.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!