ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a discutat telefonic cu secretarul general al Consiliului Cooperării Regionale

13:37 | 10.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a purtat astăzi o convorbire telefonică cu Majlinda Bregu, secretar general al Consiliului Cooperării Regionale. Oficialul a transmis felicitări cu ocazia numirii în funcție a ministrului de externe și au discutat despre rolul CCR în raționalizarea cooperării regionale în beneficiul statelor participante, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul convorbirii, vicepremierul Nicu Popescu a evidențiat că Republica Moldova va continua să se angajeze în activitățile grupurilor de lucru, inițiativelor și proiectelor regionale propuse în cadrul consiliului.

Totodată, ministrul moldovean de externe a punctat că intensificarea cooperării regionale pentru consolidarea parcursului european rămâne una din prioritățile principale pe agenda politicii externe a țării.

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a reliefat că țara noastră va continua să urmărească evoluțiile din regiune, inclusiv procesul de eliminare a plăților de roaming pentru statele din Balcanii de Vest, facilitat de RCC cu ajutorul Comisiei Europene, Republica Moldova fiind angajată într-un proces similar pe dimensiunea Parteneriatului Estic care se află la etapa definitivării Acordului regional de roaming pentru cele șase țări partenere.

foto: MAEIE

img21005783

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!