ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a admis, parțial, secretul fiscal

13:41 | 10.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Prevederea din Codul Fiscal referitoare la secretul fiscal este constituțională, transmite MOLDPRES.

Curtea Constituțională a recunoscut în ședința de astăzi drept constituțională prevederea din Codul Fiscal ce se referă la secretul fiscal.

În același timp, judecătorii constituționali au decis că organele fiscale și instanțele de judecată pot verifica, la examinarea cazurilor privind accesul la informații, existența unui scop legitim pentru îngrădirea accesului la informațiile care constituie secret fiscal.

„Curtea a admis parțial sesizarea privind controlul constituționalității articolului 129 pct.19 din Codul Fiscal, depusă de către deputatul Dumitru Alaiba. Se recunoaște constituțional articolul 129, punctul 19 din Codul Fiscal, în măsura în care organele fiscale și instanțele de judecată pot verifica, la examinarea cazurilor privind accesul la informații, existența unui scop legitim pentru îngrădirea accesului la informațiile care constituie secret fiscal și pot pune în balanță principiile concurente”, a spus președintele Curții Constituționale, Domnica Manole.

 

img21005784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!