ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

“Apă Canal Chișinău” a descoperit peste 400 de cazuri de conectare ilegală la rețeaua de apă

14:04 | 10.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. În urma unor controale desfășurate de SA “Apă Canal Chișinău”, s-a depistat peste 400 de cazuri de conectare ilicită la rețeaua municipală de apă, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a notat pe rețelele de socializare că, de la începutul anului, “Apă Canal Chișinău” a desfășurat circa 1400 de controale și în 149 de cazuri s-a depistat branșarea neautorizată la rețeaua de apă a capitalei, iar în peste 100 de cazuri a fost constatată deteriorarea sigiliilor contorului de apă.

Potrivit informației prezentate de “Apă Canal Chișinău”, încălcările au fost depistate atât la persoane fizice, cât și la cele juridice. 

Pentru a putea beneficia în continuare de apă, cei care au comis ilegalități au primit amenzi și sunt obligați să achite cheltuielile de debranșare/branșare la rețeaua municipală de apă. Suma totală a facturilor emise de furnizorul de apă din Chișinău către cei care au comis ilegalități se ridică 431 027 de lei /peste 20 mii de euro/. 

Foto: facebook.com

img21005785

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!