ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, Fiscul a înregistrat 9 869 de contracte de locațiune

15:09 | 10.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. În perioada lunilor ianuarie – iulie 2021, la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) s-au înregistrat 9 869 de contracte de locațiune şi chirie. Urmare a acțiunilor întreprinse, au fost identificate 3 491 de persoane fizice care dau în locațiune sau chirie bunuri imobile, transmite MOLDPRES.

"Totodată, pentru 490 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 588,9 mii de lei, penalități – 44 mii de lei și amenzi – 89,2 mii de lei", indică SFS.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, în conformitate cu Codul fiscal, subiecții impunerii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Persoanele menţionate sunt obligate, în termen de trei zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul încheiat la SFS. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

foto simbol

img21005789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!