ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu pledează pentru o conexiune interparlamentară mai strânsă dintre Moldova și Ucraina

15:26 | 10.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Interlocutorii au discutat subiecte importante de pe agenda relațiilor moldo-ucrainene, inclusiv cele ce vizează domeniile comercial-economic, cultural și umanitar, mediul și integritatea teritorială a statelor. 

Igor Grosu a menționat că, în funcția de președinte al Parlamentului, va manifesta deschidere maximă pentru ca relațiile moldo-ucrainene să avanseze, în special pe dimensiunea interparlamentară, prin intermediul grupurilor de prietenie, ale comisiilor permanente ale Parlamentului Moldovei și Radei Supreme a Ucrainei.

La final, părțile au convenit de a face un schimb de vizite la nivel de președinți de Legislativ.

Foto: Parlament

img21005793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!