ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un proiect de modificare a Legii Procuraturii a fost înregistrat în Parlament

15:48 | 10.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Legea Procuraturii ar putea fi modificată, astfel încât Consiliul Superior al Procurorilor ar putea sancționa activitatea procurorului general, transmite MOLDPRES.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat astăzi, într-un briefing de presă, că a înregistrat în Parlament un proiect de lege care vine să modifice Legea cu privire la Procuratură în sensul includerii unor măsuri de evaluare și sancționare a procurorului general la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Oficialul a declarat că în acest moment nu este posibilă o eventuală sancționare a procurorului general. „Proiectul de lege înregistrat stabilește un echilibru între drepturile și obligațiile procurorului general. Prevederile existente în acest moment în legea cu privire la procuratură nu îl responsabilizează pe procurorul general”, a spus Litvinenco.

Potrivit acestuia, modificările care vor fi aduse la Legea Procuraturii nu afectează independența acestei instituții, „măsura de sancționare a activității procurorului general fiind luată de Consiliul Superior al Procurorilor”.

Litvinenco a specificat că necesitatea unui astfel de proiect de lege este dată de rezultatul alegerilor parlamentare anticipate, în care cetățeni au votat împotriva nedreptăților, “inclusiv împotriva inactivității procurorului general”.

Foto: MOLDPRES

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!