ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice cu reședința la Chișinău

19:16 | 10.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. La sediul ministerului de externe, vicepremierul Nicu Popescu a desfășurat astăzi o primă întrevedere cu reprezentanții corpului diplomatic acreditat la Chișinău. Cu acest prilej, oficialul moldovean a prezentat diplomaților străini viziunea actualului Guvern privind politica externă și de integrare europeană a Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

Ministrul de externe Nicu Popescu a accentuat determinarea noului Executiv de a avea o politică externă activă, consecventă și pragmatică, în beneficiul cetățenilor.

O prioritate distinctă la care s-a referit șeful diplomației a fost asigurarea unui climat internațional și regional favorabil, constructiv și non-conflictual pentru implementarea cu succes a reformelor, combaterea corupției, redresarea economiei și a sferei sociale.

În demersul de politică externă, viceprim-ministrul a subliniat că prioritatea zero o va constitui integrarea în Uniunea Europeană, ministerului revenindu-i autoritatea de coordonare a acestui proces.

În plan bilateral și multilateral, vor fi intensificate acțiunile diplomatice pentru a consolida parteneriatele existente, a dinamiza activitatea în cadrul organizațiilor internaționale și a dezvolta relații bune cu țările lumii.

Oficialul a transmis mulțumiri șefilor misiunilor diplomatice pentru asistență consistentă oferită Republicii Moldova în combaterea pandemiei de COVID-19.

Foto: MAEIE

img21005799

img21005799

img21005799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!