ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile verifică durabilitatea unor proiecte realizate în raionul Ştefan Vodă

08:59 | 11.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Specialiştii în monitorizare, evaluare, planificare și cooperare regională ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud au efectuat recent o vizită de monitorizare post-implementare în raionul Ștefan Vodă, unde instituţia a realizat proiectul "Impulsionarea dezvoltării social-economice a localităților din cursul inferior al râului Nistru, precum și a celor din zona stepă și încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea drumului Ștefan Vodă-Talmaza", transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost implementat din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regional (FNDR), în perioada 2013-2016. Programul a avut menirea de a îmbunătăți căile de acces între câteva localități ale raionului Ștefan Vodă. „Au fost executate lucrări de reabilitare a segmentului de drum de 16,025 km, pe sectorul Ștefan Vodă-Talmaza și 2,65 km de drum, acces către satul Cioburciu”, indică ADR Sud.

Scopul vizitei a constat în informarea din prima sursă asupra stării proiectului la etapa actuală și acțiunilor întreprinse pentru realizarea Planului de asigurare a durabilității proiectului.

În cadrul vizitei de lucru, specialiștii ADR Sud au discutat cu autoritățile locale din raionul Ștefan Vodă, Talmaza și Cioburciu. Pentru a aprecia impactul proiectului implementat asupra beneficiarilor finali, în urma acestei vizite de lucru vor fi elaborate rapoarte de evaluare. „Rapoartele vor conține concluzii și unele recomandări. Totuşi, până atunci, conform specialiştilor, lucrările arată a fi temeinice şi efectuate la un înalt nivrl al calității”, conform sursei citate.

Vizitele de monitorizare și evaluare au fost efectuate conform planului de acțiuni ADR Sud pentru anul curent.

Foto: ADR Sud

img21005801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!