ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultima săptămână, ANTA a aplicat amenzi de cca 160 mii de lei

11:22 | 11.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Inspectorii Agenției Naţionale Transport Auto (ANTA) au întocmit, în ultima săptămână, 57 de procese-verbale cu privire la contravenție, fiind aplicate amenzi în mărime de 3 192 unităţi convenţionale, ceea ce constituie 159 600 de lei, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete, transmite MOLDPRES.

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul acțiunilor de monitorizare și control, organizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, precum și în zona punctelor de traversare a frontierei de stat Leușeni, Sculeni, Tudora, Costești, Criva, Otaci, Cahul și Giurgiulești. „Pentru 23 de conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile Codului Contravențional”, indică ANTA.

Agenția Naţională Transport Auto continuă acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional, de informare a conducătorilor auto despre obligațiunile ce urmează a fi respectate în cadrul desfășurării operațiunilor de transport rutier.

De asemenea, ANTA atenţionează asupra interzicerii provizorii a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 tone pe drumurile naționale, în zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30°C, între orele 10:00 și 20:00.

„Îndemnăm toți conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere pentru a evita constrângerile legale, precum și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranță și confort”, conchide un comunicat ANTA.

Foto: ANTA

img21005808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!