ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Başcanul Irina Vlah a mulţumit Poloniei pentru susţinere

12:23 | 11.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk. Părţile au discutat rezultatele mai multor proiecte comune, posibilitatea realizării altor programe de dezvoltare şi inițiative, menite să sporească nivelul de trai al locuitorilor autonomiei, transmite MOLDPRES.

În anul 2020, cu susţinerea Guvernului Poloniei a fost reabilitată sala de festivităţi a Colegiului “Mihail Ceakir”, lucrările estimându-se la 20 de mii de dolari SUA. Proiecte similare au fost implementate şi în localităţile Bugeac, Cişmichioi şi Beşalma.

Başcanul a mulţumit autorităţilor de la Varşovia pentru ajutorul acordat şi sprijinirea iniţiativelor locale.

“Suntem interesaţi în colaborarea de mai departe. Avem ce învăţa de la Polonia în mai multe domenii, mai ales în sectoarele protecţiei mediului, managementului deşeurilor etc. Am trasat planuri ambiţioase şi fără suportul partenerilor nu vom reuşi. Practica Poloniei este de apreciat şi suntem gata să ne dezvoltăm, folosind experienţa partenerilor din Polonia”, a spus Irina Vlah.

Foto: gagauzia.md

img21005813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!