ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IFAD va oferi granturi pentru adaptare la schimbările climatice în agricultură

13:54 | 11.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Granturi de maxim cinci mii de dolari pentru micii fermieri și 15 mii de dolari pentru cooperative vor fi acordate în cadrul Proiectului de Reziliență Rurală (PRR), finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD). Apelul de granturi a fost deschis pe 9 august și va derula pe parcursul anului viitor, până la epuizarea resurselor financiare, transmite MOLDPRES.

Suportul financiar este destinat implementării iniţiativelor de adaptare la schimbările climatice în activităţile agricole. Beneficiari ai granturilor sunt întreprinderile agricole sau de procesare, cu excepția celor care activează în municipiile Chișinău și Bălți. 

Pentru a fi eligibile, acestea trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să activeze cel puțin un an; să dispună de terenuri care nu depășesc 25 ha; să nu aibă datorii la buget și să dispună de surse financiare suficiente pentru asigurarea contribuției proprii care constituie 70% din costul investiției pentru persoane fizice și 50% pentru cooperative.

Solicitanții vor completa o cerere de finanțare, care poate fi descărcată de pe pagina web a Unităţii Consolidate pentru Implementarea Proiectelor (UCIP) IFAD.

Colaborarea dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) a început în 1999. Până în prezent, fondul a sprijinit în ţara noastră șase proiecte și un program, beneficiarii cărora sunt peste 130 de mii de persoane. În Moldova, asistența IFAD vizează îmbunătățirea veniturilor și condițiilor de trai ale oamenilor din mediul rural. Activitățile sunt destinate micilor proprietari, fermierilor, producătorilor de animale la scară mică, femeilor din mediul rural, tinerilor din diferite zone ale țării ş.a.

Foto: UCIP IFAD

img21005815

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!