ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministrul de Externe a avut o convorbire telefonică cu omologul din Turcia

13:48 | 11.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a purtat astăzi o discuție telefonică cu șeful diplomației turce, Mevlüt Çavuşoğlu, care a adresat felicitările sale cu ocazia învestirii noului Guvern, comunică MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a relatat agenției că în cadrul discuției, ministrul Nicu Popescu a exprimat disponibilitatea Republicii Moldova pentru aprofundarea și extinderea cooperării sectoriale în conformitate cu caracterul strategic al relațiilor bilaterale. 

Totodată, vicepremierul a confirmat interesul pentru impulsionarea dialogului politic, fiind lansate invitații reciproce pentru efectuarea unor vizite la Chișinău și Ankara. 

De asemenea, oficialul moldovean a accentuat importanța finalizării procedurilor interne pentru intrarea în vigoare cât mai rapidă a Acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!