ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat Memorandumul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor din R. Moldova și România

15:33 | 11.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri de la București a aprobat Memorandumul privind semnarea Acordului între Guvernele României și Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice. Proiectul a fost aprobat în ședința de astăzi, potrivit lui Adrian Dupu, secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu R. Moldova al Executivului de la București, transmite MOLDPRES.

Noul Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice cuprinde următoarele aspecte: recunoașterea anumitor diplome de nivel preuniversitar din Republica Moldova care nu intră în domeniul de aplicare ratione materiae al Acordului în vigoare și a căror recunoaștere a fost solicitată în România, respectiv diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază, cu o durată de minimum 3 ani de studii, după absolvirea școlii generale de 9 ani de studii;
recunoașterea atestatelor de studii medii de cultură generală din Republica Moldova eliberate înainte și după 2011.

De asemenea, este vorba de recunoașterea studiilor universitare de scurtă durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar; recunoașterea diplomelor și certificatelor obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.

Foto simbol

img21005818

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!