ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ucraina a extins restricţiile ce țin de coronavirus până la 1 octombrie

16:34 | 11.08.2021 Categorie: Externe

Kiev, 11 aug. /MOLDPRES/. Ucraina a decis miercuri să prelungească cu o lună, până la 1 octombrie, starea de urgenţă care le permite autorităţilor regionale să impună restricţii anti-COVID-19, în contextul răspândirii rapide a variantei Delta a coronavirusului, a anunţat miercuri premierul ucrainean Denis Şmigal, transmite Reuters, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

''Din păcate, experţii încep să înregistreze primele trenduri negative în materie de spitalizare a celor grav bolnavi. De aceea, guvernul adoptă un decret pentru a extinde starea de urgenţă şi lockdown-ul flexibil până la 1 octombrie'', a declarat şeful executivului ucrainean în reuniunea săptămânală a cabinetului său.

''Lockdown flexibil'' înseamnă că autorităţile regionale au competenţa de a înăspri sau a relaxa restricţiile, în funcţie de situaţia concretă la nivel local. Starea de urgenţă urma să expire la 31 august.

Numărul mediu zilnic al noilor cazuri de COVID-19 din Ucraina, calculat pe şapte zile, a depăşit 1.000 începând de la jumătatea lunii iulie, după ce autorităţile au ridicat majoritatea restricţiilor şi au menţinut doar obligativitatea purtării măştii sanitare şi măsurile de distanţare fizică.

Cu o populaţie de 41 de milioane de locuitori, Ucraina se află printre cele mai afectate ţări din Europa de epidemia de COVID-19. Astfel, până miercuri au fost consemnate 2,3 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 53.149 fatale, în timp ce 2,5 milioane de persoane sunt complet vaccinate împotriva coronavirusului.

Foto: rador.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!