ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va fi lansată o carte de eseuri și poezii de dor scrise de copii

18:34 | 11.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. O carte intitulată ”Singur acasă: eseuri și poezii de dor” va fi lansată mâine, începând cu ora 18.15, pe strada pietonală Eugen Doga din capitală, informează MOLDPRES.

Proiectul socio-cultural „Singur Acasă” și-a propus să ofere cuvântul celor care își croiesc soarta din zile mai puțin fericite. Lucrările incluse în carte constituie destăinuirile laureaților Concursului de eseuri și poezie „Singur Acasă”, desfășurat de Centrul de Teatru din Moldova. 

Potrivit organizatorilor, această carte este unică în R. Moldova, deoarece a însumat pentru prima dată eseurile și poeziile scrise de copii și adolescenți crescuți în lipsa afecțiunii părintești. Întreaga societate trebuie să cunoască ce simt și ce gândesc copiii cu privire la despărțirea de părinți și ce riscuri semnificative implică acest fenomen în dezvoltarea lor.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul scriitorii Dumitru Crudu și Radmila Popovici, psihologii și formatorii Angelina Popovici și Svetlana Șișcanu, directorul Editurii ”Unu”, Igor Condrea și șefa Biroului Relații cu Diaspora (BRD), Nadejda Zubco.

Proiectul socio-cultural „Singur Acasă” este susținut de Ministerul Educației și Cercetării, cel al Culturii, Biroul de Cooperare al Elveției la Chișinău, Kaufland Moldova și Consiliul raional Râșcani.

Centrul de Teatru din Moldova este o organizație neguvernamentală națională în domeniul culturii. Centrul desfășoară activități în scopul îmbunătățirii vieții prin cultură, elaborând proiecte și strategii culturale. 

img21005826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!