ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comisia interguvernamentală moldo-polonă pentru cooperare economică își va relua activitatea

18:06 | 11.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut astăzi o conversație telefonică cu ministrul de Externe al Poloniei, Zbigniew Rau, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul conversației telefonice, ministrul Nicu Popescu a apreciat înalt susținerea plenară a Poloniei în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv menținerea țării noastre în lista statelor prioritare pentru asistență. 

La rândul său, oficialul polonez a transmis sprijinul autorităților de la Varșovia pentru agenda de reforme inițiată de noul Guvern, axată pe lupta împotriva corupției. 

Republica Moldova și Polonia cooperează în baza unei agende ambițioase nu doar în plan bilateral, ci și în cadrul organizațiilor internaționale. În context, vicepremierul Nicu Popescu a reiterat interesul ca în lista priorităților președinției Poloniei la OSCE din anul 2022 să se regăsească problematica reglementării conflictului transnistrean. 

Totodată, oficialul moldovean a menționat disponibilitatea noului Executiv în reluarea reuniunilor Comisiei interguvernamentale moldo-polone pentru cooperare economică, având în vedere intenția ambelor părți de intensificare a schimburilor comerciale. 

Pe final, miniștrii de Externe au agreat dinamizarea eforturilor diplomatice pentru organizarea în timpul apropiat a unor vizite de nivel înalt.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!