ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Metodele de monitorizare a persoanelor aflate în autoizolare ar putea fi revăzute

07:59 | 12.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Metodele de monitorizare a persoanelor aflate în regim de autoizolare ar putea fi revăzute, inclusiv prin digitalizarea procesului de control, prin intermediul unei aplicații mobile, transmite MOLDPRES.

Despre aceasta s-a discutat ieri în cadrul ședinței de lucru a grupului intersectorial privind gestionarea și controlul pandemiei de COVID-19.

În cadrul ședinței a fost discutată și analizată situația epidemiologică prin COVID-19 și procesul de vaccinare împotriva noului coronavirus la nivel național, cât și la nivel de instituții publice.

„Odată cu apariția noilor variante de COVID-19, crește și numărul cazurilor noi de infectare, formelor grave, dar și deceselor. Este extrem de important să ne mobilizăm eforturile și să intensificăm măsurile de control al răspândirii virusului, dar și de vaccinare, în primul rând a angajaților din sistemul de educație, care odată cu revenirea la școală vor pune în pericol viața și sănătatea copiilor”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

De asemenea, în contextul creșterii numărului de persoane care în această perioadă revin în țară, cu circa 42.000 traversări zilnice, a fost abordată problema fluidizării traficului de persoane în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, pe sensul de intrare, prin crearea coridoarelor conform codurilor de alertă din țările de unde revin cetățenii moldoveni și revizuirea formatului Fișei epidemiologice, dar și asigurarea accesibilității acesteia în format electronic.

Din grupul intersectorial privind gestionarea și controlul pandemiei de COVID-19 fac parte autoritățile: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională Transport Auto, Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Grupul de lucru urmează să se întrunească săptămânal, pentru a stabili acțiunile care necesită a fi întreprinse pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

Numărul cazurilor noi de coronavirus s-a majorat cu 16,9% în ultima săptămână, iar numărul de decese a crescut cu 145,5% în aceeași perioadă. Până în prezent, în Republica Moldova s-au îmbolnăvit cu COVID-19 261.256 de persoane, iar 6.295 au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Foto: MS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!