ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:01 | 12.08.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (11 - 12 august 2021)

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 39 917 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 18 639 traversări persoane, dintre care 10 265 treceri la frontiera moldo-română, 3 710 treceri la frontiera cu Ucraina și 4 664 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 664 traversări persoane;

PTF Leușeni – 4 299 traversări persoane;

PTF Sculeni – 2 176 traversări persoane;

PTF Cahul – 1 589 traversări persoane;

PTF Giurgiulești - Galați - 1 287 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- două cazuri de trafic ilegal de bunuri;

- un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;

- șapte persoane și trei mijloace de transport, identificate cu consemn național;

- un document de călătorie falsificat;

- 242 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 39 917 persoane și completate 4 242 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 116 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!