ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

59 de focare au fost stinse de pompierii moldoveni în sudul Greciei

08:33 | 12.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. 59 de focare de ardere au fost stinse în primele ore de pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ detașați în Grecia. Angajații Inspectoratului au efectuat primele misiuni de stingere pe suprafețe dificile în comun cu pompierii români, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al IGSU, pe parcursul a 24 de ore de intervenție, salvatorii moldoveni au reușit să stingă 7 ha de teren ars pe coastele munților, dar și înaintând pe relieful dificil al acestora. 

Conform informațiilor oferite de ofițerii bazei operaționale, accesul către focare este foarte dificil, iar în unele zone pompierii nu pot ajunge cu tehnică de intervenție din dotare, folosind mijloace de primă intervenție specializată.

Cei 25 de salvatori moldoveni detașați în statul elen lucrează în două ture și vor interveni pe parcursul mai multor zile pentru lichidarea focarelor de pădure devastatoare în Grecia.

În ultimele 10 zile, peste 56.000 de hectare au fost arse, potrivit datelor furnizate de Sistemul European privind Incendiile de Vegetație, în condițiile în care Grecia se confruntă cu cel mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani. Până în prezent au fost anunțate două decese și peste 18 răniți. În ajutorul pompierilor greci au venit echipaje din Ucraina, România, Republica Moldova, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia şi Croaţia au trimis de asemenea avioane şi elicoptere de intervenţie.

Foto: IGSU

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!