ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Universitatea de Medicină a publicat rezultatele finale ale admiterii

13:17 | 12.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a făcut publice astăzi rezultatele finale ale concursului de admitere la studii superioare de licență și integrate pentru anul universitar 2021-2022, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, la etapa finală de concurs, atât pentru locurile cu finanțare bugetară, cât şi pentru cele în bază de contract, au participat doar candidații care au depus actele în original până la data de 10 august curent. În total, au promovat concursul 872 de persoane, dintre care 595 la specialitatea Medicină, 116 la Stomatologie, 78 la Farmacie, 24 la Sănătate publică, 13 la Optometrie, 29 la Asistența medicală generală și 17 tineri au fost admiși la Tehnologie radiologică.

“Candidaţii admişi la studii în bază de contract vor fi înmatriculați doar după semnarea contractelor şi achitarea taxei de studii, în perioada 13 august-21 august 2021, inclusiv sâmbătă, 21 august, la Centrul tehnic al Comisiei de admitere (biroul 113). Taxele de studii urmează să fie achitate integral (100%). În perioada 12-18 august, va avea loc sesiunea suplimentară de admitere pentru anul universitar 2021-2022 pentru locurile neacoperite la studii, cu achitarea taxei în bază de contract. Astfel, în prezent, sunt disponibile 12 locuri la programul Farmacie, cinci locuri la Optometrie, șase locuri la Sănătate publică, cinci locuri la Asistență medicală generală și cinci la Tehnologie radiologică”, indică Universitatea de Medicină.

Candidații care nu au promovat concursul final și ale căror acte în original sunt depuse la Comisia de admitere se pot înscrie în concurs în sesiunea suplimentară și prin expedierea on-line a cererii de participare. Rezultatele sesiunii suplimentare de admitere vor fi făcute publice la 20 august curent. 

Foto: USMF

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!