ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele țării s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova

13:15 | 12.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această dimineață o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în țara noastră, Yoshihiro Katayama. Cu această ocazie, șefa statului a felicitat Japonia pentru organizarea excelentă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo în ciuda situației pandemice, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Am discutat despre intensificarea relațiilor bilaterale, inclusiv a celor economice, dintre țările noastre, despre creșterea exporturilor, facilitarea investițiilor japoneze în Republica Moldova, precum și despre încurajarea reciprocă a turismului”, a spus președintele. De asemenea, șefa statului i-a mulțumit Ambasadorului nipon pentru sprijinul de dezvoltare oferit țării noastre și pentru susținerea parcursului nostru european. Totodată, ea a ținut să menționeze ajutorul japonez la combaterea pandemiei Covid-19, oferit prin donații pentru sistemul moldovenesc de sănătate și prin contribuția semnificativă la platforma COVAX.

În cadrul discuției, Maia Sandu a reiterat că Japonia este un partener de încredere al Republicii Moldova. „Avem un bun potențial de colaborare ce poate fi valorificat pe deplin prin consolidarea dialogului dintre țările noastre”, a subliniat președintele.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!