ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

15:27 | 12.08.2021 Categorie: Comunicate

Mesajul ministrului Educației și Cercetării cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Dragi tineri,

Astăzi, Republica Moldova, alături de întreaga comunitate internațională, celebrează Ziua Internațională a Tineretului. Cu această ocazie, din numele Ministerului Educației și Cercetării, adresez sincere felicitări tinerilor și tuturor celor ce depun efort pentru dezvoltarea sectorului de tineret.

Voi, tinerii, sunteți resursa inepuizabilă a societății noastre. În voi găsim inspirație, putere, pasiune și inițiativă, pentru voi urmăm calea schimbării și a progresului.

Am învățat, datorită vouă, să trăim cel mai profund sentiment de mândrie – atunci când sunteți medaliați la olimpiadele internaționale la diverse discipline școlare, atunci când drapelul țării noastre este arborat la cele mai importante competiții sportive din străinătate, atunci când talentul vostru artistic este apreciat la nivel mondial.

Republica Moldova are mulţi tineri de valoare. Suntem conștienți că performanțele lor trebuie să fie valorificate întâi de toate aici, acasă. Investițiile în educația și formarea tinerilor vor contribui inevitabil pe termen lung la bunăstarea întregii societăți.

Voi, tinerii, sunteți forța motrice a dezvoltării, voi sunteți purtătorii inovației și ai energiei, în special, cei care se manifestă zi de zi prin perseverență, spirit civic, solidaritate și atitudine proactivă. Vă doresc ca nimeni, niciodată, să nu reușească să vă reducă entuziasmul și ambiția pentru schimbare.

Vreau să mă adresez și celor ce nu mai sunt tineri sau nu se mai simt tineri. Nu le tăiați elanul, nu le spulberați visurile, nu le impuneți limite, nu-i lăsați să fie copleșiți de dezamăgire și disperare! Ei sunt șansa unui viitor mai bun. Încurajați-i și creați-le toate condițiile ca să se manifeste, să se dezvolte, să găsească și să cultive în ei tot ce au mai bun.

Prin stimularea implicării tinerilor în toate etapele procesului decizional, prin promovarea unor politici incluzive și asigurarea unui acces universal la serviciile și programele educaționale de calitate vom impulsiona consolidarea societății noastre și dezvoltarea economică a țării. 

Dragi tineri, rămâneți în continuare activi și implicați, noi promitem să fim sprijinul și călăuza voastră.

Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!