ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va finanța programe pentru tineret

15:42 | 12.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor va aloca autorităților administrației publice locale mijloace financiare în sumă de 960 de mii de lei, prevăzute în bugetul de stat, în vederea susținerii programelor raionale/municipale de granturi destinate organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă ale tinerilor. O decizie în acest sens a luat astăzi Cabinetul de miniştri, întrunit în ședință de lucru, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii Executivului, valorificarea mijloacelor repartizate autorităților administrației publice locale se va efectua în conformitate cu prevederile acordurilor de parteneriat privind dezvoltarea centrelor de tineret, semnate între Ministerul Educaţiei și Cercetării și consiliile raionale/municipale.  

“Ministerul Finanţelor va efectua finanţarea cheltuielilor în baza solicitărilor prezentate de către Ministerul Educaţiei și Cercetării, care va examina setul de acte obligatorii recepționate de la autoritățile administrației publice locale și va lua o decizie în vederea cofinanțării, în baza principiului de paritate, a programelor raionale/ municipale de granturi destinate organizaţiilor de tineret și grupurilor de inițiativă ale tinerilor”, indică documentul.

Autoritățile administrației publice locale vor prezenta Ministerului Educației și Cercetării rapoartele privind rezultatele obținute în urma valorificării, conform destinației, a resurselor financiare repartizate în conformitate cu prevederile acordurilor de parteneriat privind dezvoltarea centrelor de tineret, semnate între minister și consiliile raionale/municipale.

Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Educaţiei și Cercetării. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto: youth.md

img21005853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!