ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

A fost aprobat Regulamentul Rezervației „Prutul de Jos”

15:55 | 12.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Membrii Executivului au votat astăzi pentru aprobarea Regulamentului de funcționare a Rezervației biosferei „Prutul de Jos”, transmite MOLDPRES.

Miniștrii au aprobat Regulamentul de funcționare a Rezervației biosferei „Prutul de Jos”; repartiția teritorială a Rezervației biosferei „Prutul de Jos” în concordanță cu statutul juridic al terenurilor; zonarea internă a Rezervației biosferei „Prutul de Jos”; Harta Rezervației biosferei „Prutul de Jos”.

Finanțarea activității Rezervației biosferei „Prutul de Jos” se va efectua în limitele bugetului de stat și alte surse neinterzise de legislație.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Rezervația a fost inclusă în anul 2018 în Rețeaua Mondială UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) a Rezervațiilor Biosferei, recunoscută prin Programul „Omul și Biosfera” (MaB). Rezervația, conform cerințelor Programului UNESCO, are drept obiectiv conservarea elementelor și a formațiunilor fizico-geografice, a speciilor de plante și de animale de importanță națională și intern.

Foto: wikipedia.org

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!