ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a operat noi remanieri de cadre

16:16 | 12.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniștri, întruniți astăzi în ședință, au acceptat numirea lui Vadim Gumenea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, transmite MOLDPRES.

La fel, în şedinţa de astăzi a fost eliberat Igor Curov din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, iar Valentina Ţapiş a fost eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

De asemenea, Executivul l-a restabilit, în baza deciziei de judecată, pe Eremei Priseajniuc, în funcția de director general al Agenției Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Tot astăzi, miniștrii au demis-o din acest post pe Silvia Cebotari. Priseajniuc nu a rămas să-şi exercite funcţia pentru că a fost şi el demis, miniştrii numind-o la această instituţie, în funcţie de director adjunct, pe Lina Gudima.

În ședința din 12 august, Guvernul l-a eliberat şi pe Rostislav Rotari din funcţia de secretar general de stat la Ministerul Apărării, pe Sergiu Paiu – din postul de şef al Inspectoratului General de Poliţie, iar pe Octavian Rău – de la şefia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației. Tot astăzi, a fost eliberat din funcţie şi Vasile Puşca, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, care însă se va regăsi la conducerea unui departament din ministerul reformat, pe dimensiunea protecţiei sociale.

Guvernul a operat şi unele numiri în funcţie. Astfel, Adriana Cazacu-Ţigae a fost numită secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar Alexandru Oprea – secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Membrii Cabinetului de miniştri au eliberat din funcţii şi mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, cum ar fi de la Bălţi, Căuşeni, Comrat, Hânceşti etc.

Foto: Guvern

img21005860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!