ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare

16:21 | 12.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis astăzi demersul Procuraturii Anticorupție privind aplicarea în privința cetățeanului Veaceslav Platon a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsurii preventive, transmite MOLDPRES.

Decizia survine ca urmare a neprezentării inculpatului la ședința de judecată, care viza rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă” și ”escrocherie”.

“Mai exact, este vorba de dosarul întors pe 30 ianuarie 2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată", indică Procuratura Generală.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că, în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor, conform sursei citate. 

Foto: protv.md

img21005861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!