ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a înmânat „Ordinul de Onoare” familiilor lucrătorilor medicali care și-au pierdut viața la locul de muncă

18:17 | 12.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat astăzi „Ordinul de Onoare” membrilor familiilor a 134 de lucrători medicali, care și-au pierdut viața la locul de muncă din cauza pandemiei Covid-19. Distincțiile au fost conferite post-mortem, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am mulțumit celor prezenți, în numele tuturor pacienților, pentru sacrificiul făcut de părinții, frații și surorile lor în lupta cu virusul ucigaș. Statul nostru nu a fost pregătit să înfrunte această năpastă și nu a știut să-și protejeze lucrătorii medicali. În memoria lor și în semn de recunoștință pentru urmașii lor, autoritățile de azi trebuie să facă lucrurile mult mai bine. Să investim în sistemul medical și să-i protejăm pe cei care sunt în prima linie atunci când ne confruntăm cu situații dificile. Avem nevoie de un stat responsabil, care să le aprecieze munca și curajul”, a spus președinta Maia Sandu.

În context, șefa statului a menționat cât de importantă este vaccinarea împotriva Covid-19. „Noi, cetățenii, de asemenea trebuie să ne protejăm pe noi și să ne protejăm medicii noștri, iar soluția este vaccinul. Doar prin vaccinare ne vom păstra sănătatea și vom ajuta sistemul medical să facă față pandemiei care capătă noi turații în toată lumea”, a mai spus Maia Sandu.

Foto: presedinte.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!