ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În satul Beşalma, UTA Gagauz-Yeri au fost realizate mai multe proiecte de infrastructură

10:12 | 13.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, a participat la ceremonia de dare în exploatare a unor obiective de infrastructură socială-economică în satul Beșalma, transmite MOLDPRES.

"Datorită dezvoltării economiei Găgăuziei și creșterii veniturilor în bugetul autonomiei, am reușit să realizăm mai multe proiecte în Beșalma. Când lucrăm ca o echipă bine coordonată, suntem puternici și putem face multe. Timp de cinci ani, aici au fost implementate proiecte de milioane de dolari. Drept urmare, avem apă curată, un drum modern și iluminare stradală. Satul Beșalma se schimbă, la fel ca întreaga autonomie. E important să convingem tinerii să rămână acasă, iar acest obiectiv îl putem atinge doar prin dezvoltarea infrastructurii social-economice și oferirea de oportunități de angajare", a menționat Irina Vlah.

În localitate a fost finalizată construcția unei stații de pompare a apei potabile. Costul lucrărilor este de circa 670 mii lei, dintre care 425 mii lei reprezintă grantul din partea Uniunii Europene, iar 208 mii lei - contribuția Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Bașcanul a inspectat și o nouă porțiune de drum de-a lungul străzii centrale a satului Beșalma, construită din sursele fondului rutier al UTA Găgăuzia. Investițiile în construcţia acestui drum s-au ridicat la 2,4 milioane de lei.

Foto: gagauzia.md 

img21005880

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!