ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Talibanii au intrat în capitala Afganistanului

13:47 | 15.08.2021 Categorie: Externe

Kabul, 15 aug. /MOLDPRES/. Talibanii au intrat duminică în capitala Afganistanului Kabul, ultimul oraș important care rămăsese sub controlul forțelor guvernamentale afgane. Personalul ambasadei SUA este evacuat cu elicopterul, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Un mesaj postat pe contul de Twitter al președintelui Ashraf Ghani încearcă să calmeze oamenii: "Au fost focuri de armă sporadice în Kabul. Kabul nu a fost atacat, forțele de securitate și apărare a țării cooperează cu partenerii internaționali să asigure securitatea orașului, situația este sub control", se arată în mesaj.

Talibanii au început să intre din toate părțile în Kabul, a anunțat duminică ministrul afgan de Interne.

Militanții nu întâmpină rezistență în înaintarea lor, scrie BBC, citând un corespondent local.

Ei au primit ordine să evite violențe și să le dea voie civililor să părăsească orașul dacă vor.

Kabul rămăsese singurul mare oraş afgan controlat de guvern. În așteptarea asaltului talibanilor, unele ambasade au început să ardă materiale "sensibile" înainte de evacuare.

Ambasada SUA din Kabul şi-a informat personalul că are la dispoziție un incinerator pentru a distruge materiale ca documente şi dispozitive electronice, pentru a "reduce volumul de material sensibil de pe proprietate".

Foto: aljazeera.com

img21005928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!