ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor elabora soluții digitale pentru prevenirea şi controlul COVID-19

08:51 | 16.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Agenția de Guvernare Electronică, în comun cu Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, va elabora și va implementa o serie de soluții digitale pentru eficientizarea controlului respectării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, conform Hotărârii din 13 august a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), care a intrat în vigoare astăzi, transmite MOLDPRES.

Potrivit CNESP, instituțiile menționate urmează să elaboreze certificat digital interoperabil de vaccinare, testare, vindecare de COVID-19 – în termen până la 1 octombrie 2021; sistem electronic de completare online a Fișei epidemiologice pentru pasageri şi călătorii care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sensul de intrare – în termen până la 1 octombrie 2021; aplicație mobilă pentru supravegherea persoanelor pentru care se instituie regimul de autoizolare și/sau tratament la domiciliu.

De asemenea, conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor şi instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum şi facilitarea şi încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea şi controlul infecției, în scopul atingerii a unei rate de vaccinare în rândul angajaților de minim 70%.

În același timp, Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor dispune facilitarea organizării procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și se vor convoca cel puțin o dată la două săptămâni pentru a discuta rezultatele și provocările procesului de vaccinare, cu identificarea și implementarea acțiunilor necesare; vor stabili ca obiectiv o acoperire vaccinală de 70% a populației eligibile la nivelul fiecărui teritoriu administrativ.

Foto: digi24.ro

img21005937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!