ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În capitală este în creștere numărul cazurilor de coronavirus

09:08 | 16.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău a crescut numărul cazurilor de coronavirus. La Centrul COVID-19 de la MoldExpo sunt internați în prezent 103 bolnavi, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției sănătate și asistență socială a Primăriei municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității de astăzi, că în capitală este în creștere numărul cazurilor de coronavirus. „La Centrul COVID-19 de la MoldExpo sunt internate 103 persoane, dintre care zece se află în terapie intensivă”, a spus Gâlcă.

În același timp, edilul capitalei, Ion Ceban, a solicitat locuitorilor municipiului Chișinău să se vaccineze, atenționând că “următorul val de coronavirus va fi cel al persoanelor nevaccinate”. Ceban a declarat că, deși procentul de vaccinare al locuitorilor capitalei este mare, de circa 30 la sută, acesta nu este suficient pentru a fi creată imunizarea în masă.

“În comparație cu datele înregistrate la nivelul țării, municipiul Chișinău este lider la capitolul vaccinare – 30 la sută dintre locuitori au primit serul, dar această cifră nu este suficientă pentru a fi creată imunizarea în masă pe cale naturală. Pentru asta este nevoie ca 70 la sută dintre locuitori să fie vaccinați. Solicit creșterea eforturilor serviciilor municipalității pentru imunizarea locuitorilor”, a specificat Ceban.

De asemenea, edilul capitalei a cerut convocarea în această săptămână a ședinței extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău pentru evaluarea situației din sănătate, în condițiile de creștere a cazurilor de coronavirus.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!