ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniștii au operat o acțiune de deminare la Șerpeni, Anenii Noi

12:33 | 16.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Echipa Batalionului geniu ”Codru” a intervenit sâmbătă în localitatea Șerpeni, raionul Anenii Noi, pentru o operațiune de deminare, transmite MOLDPRES.

Potrivit comandantului unității, colonel Gheorghe Racu, în urma cercetării terenului, geniștii militari au depistat 22 de obiecte explosive, printre care: o bombă de aruncător calibru 82 mm, o grenadă de mână RPG-40, două grenade de mână M -39, șase grenade de mână F 1 și 12 grenade de mână RG-42.

„Toate obiectele datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost nimicite în condiții de maximă siguranță”, indică Ministerul Apărării.

Serviciul geniu al Armatei Naţionale face apel către populaţia Republicii Moldova privind modul de comportare în cazul descoperirii unor elemente de muniţie.

„În asemenea situaţii, se vor anunţa imediat autorităţile locale, care vor solicita, la rândul lor, intervenţia grupelor de deminare în zonele respective”, precizează sursa citată.

Foto: Ministerul Apărării 

img21005952

img21005952

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!