ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în Moldova

12:32 | 16.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile au vizat relațiile interparlamentare moldo-germane în contextul constituirii noii legislaturi a Parlamentului Republicii Moldova și în perspectiva alegerilor în Bundestagul german care vor avea loc pe 26 septembrie anul curent.

A fost exprimată încrederea în dezvoltarea și impulsionarea raporturilor bune de cooperare, inclusiv prin intermediul grupurilor de prietenie.

Igor Grosu a fost asigurat de disponibilitatea părții germane de a oferi asistență tehnică parlamentară necesară în condițiile în care majoritatea membrilor noului Parlament din Moldova sunt la primul mandat de deputat.

De asemenea, Germania a decis extinderea termenului de aplicare la Programul Bursei Parlamentare Internaționale a Germaniei, ediția 2022, astfel încât tinerii eligibili, interesați de viața politică a Germaniei, să poată valorifica această oportunitate. 

Președintele Parlamentului a exprimat recunoștință Germaniei pentru asistența oferită Republicii Moldova în cadrul numeroaselor proiecte investiționale, tehnice, educaționale și culturale. În mod special, Igor Grosu a mulțumit Excelenței Sale pentru suportul acordat de Germania în combaterea pandemiei de coronavirus.

Angela Ganninger i-a urat lui Igor Grosu succese în realizarea misiunii de mare responsabilitate ce i-a revenit odată cu alegerea în funcția de președinte al Parlamentului.

Foto: Parlament

img21005953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!