ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Afganistan se află o aeronavă din Republica Moldova

12:41 | 16.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Companiile aeriene din Republica Moldova, care erau contractate pentru a opera în Afganistan, au fost evacuate. În prezent, doar o singură aeronava se mai află în această țară, iar printre membrii echipajului sunt și cetățeni moldoveni, transmite MOLDPRES cu referire la Autoritatea Aeronautică Civilă.

„Pentru a se evacua, aceasta așteaptă instrucțiunile părții contractante, care este o subdiviziune a Organizației Națiunilor Unite (ONU)”, indică sursa citată.

În cazul în care este declarată stare de alerta/ război într-o anumită regiune, operatorii aerieni au obligativitatea de a analiza riscurile legate de operarea rutei respective. În procesul evaluării riscurilor, operatorii aerieni vor analiza restricțiile impuse de Autoritățile Aeronautice naționale din data de destinație sau recomandările emise de Organizațiile Internaționale de profil, cum ar fi ICAO sau EASA. Rezultatele evaluării acestor riscuri vor fi prezentate Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, conform cerințelor de siguranță stabilite.

Foto simbol

img21005954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!