ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În ultima săptămână, ambulanţa a fost solicitată de cca 15 mii de persoane

11:27 | 17.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă (AMU) au acordat, în perioada 9-15 august, primul ajutor medical pentru 14 897 cetățeni. Ulterior, 6 069 persoane, dintre care 4 536 adulţi și 1 533 copii, au fost transportați la departamentele de urgență ale instituțiilor spitalicești din țară, transmite MOLDPRES.

Cel mai des pacienții au solicitat ambulanța în cazul a 2 762 urgențe respiratorii (1 191 au fost pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute), urmate de 2 147 urgențe cardiovasculare (44 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut) și urgențele neurologice au constituit 1 934 cazuri (208 accidente vasculare cerebrale).

În perioada de referinţă, 1 444 cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 82 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 101 persoane. Ulterior, 86 pacienți în funcție de starea lor au fost transportați la spital.

Pe parcursul săptămânii, echipele de pe ambulanță au intervenit prompt la zece persoane care au manifestat reacții alergice acute până la șoc anafilactic ca urmare a înțepăturilor provocate de insecte (albini, viespi). Totodată, la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 95 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 38 cazuri de combustii și trei insolații.

Foto: AMU

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!