ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul de asigurare cu apă în raionul Glodeni derulează conform graficului

12:11 | 17.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a efectuat recent o vizită de monitorizare în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a comunelor Cuhnești și Balatina, raionul Glodeni, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Specialiştii au constatat că pentru moment proiectul se desfăşoară conform graficului, transmite MOLDPRES.

Reprezentanții ADR Nord și-au început vizita de lucru la Consiliul raional Glodeni, unde au discutat cu autoritățile locale, proiectantul, alte părți implicate în program, despre realizarea următoarelor acțiuni, precum și despre condițiile tehnice care să permită testarea noului sistem de alimentare cu apă și darea acestuia în folosință.

Ulterior, participanții la ședință s-au deplasat la șantierul stației de tratare a apei din preajma comunei Balatina și la șantierul stației de captare a apei din râul Prut din preajma satului Bisericani, comuna Cuhnești, unde s-au documentat asupra situației curente privind executarea lucrărilor.

“În ultima perioadă, la șantierul stației de tratare a apei din preajma comunei Balatina au fost executate lucrări de betonare a podelei. Aici a fost montată stația (50 m3/h) care va trata apa pompată din râul Prut. Recent, în preajma satului Bisericani, la șantierul stației de captare a apei, au început lucrările de construcție-montaj a zonei de captare a apei din Prut. Anterior, au fost instalate patru pompe”, indică ADR Nord.

Lucrările de construcție-montaj în cadrul acestui proiect au demarat la începutul lunii noiembrie 2020. Costul total al proiectului, conform contractului de achiziții, constituie 38,96 milioane de lei. În anul trecut, în cadrul proiectului au fost valorificați 19,29 mln de lei. La începutul anului curent, au fost alocați încă 19,67 mln de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcție-montaj executate în cadrul proiectului.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!