ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Letonia va acorda asistență statului moldovean și în domeniul digitalizării

12:30 | 17.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Republica Moldova își dorește aprofundarea cooperării cu Uniunea Europeană și în domenii care sunt mai puțin elaborate în Acordul de Asociere cu UE, cum ar fi protecția mediului înconjurător, digitalizare și politici de securitate, notează MOLDPRES.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing comun susținut împreună cu ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, că, dincolo de reformele în domeniul justiției și luptei împotriva corupției, statul moldovean își dorește aprofundarea colaborării cu Uniunea Europeană în domenii care țin de protecția mediului înconjurător, digitalizare și politici de securitate.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, a menționat că Uniunea Europeană sprijină calea de implementare a reformelor pe care a ales să meargă Republica Moldova. „Cetățenii moldoveni și-au dorit schimbarea iar acest lucru a fost demonstrat prin vot, vom susține calea aleasă de  moldoveni care își doresc schimbări în domeniul justiției și luptei cu corupția”, a spus oficialul de la Riga.

În același timp, făcând referire la aprofundarea Acordului de Asociere a Moldovei la UE, diplomatul leton a declarat că documentele oficiale semnate de țara noastră, atât Acordul de Asociere cât și cele semnate în cadrul Parteneriatului Estic, oferă posibilități pentru Republica Letonă de a acorda asistență în domeniul digitalizării. „Digitalizarea este un domeniu în care putem să colaborăm pornind atât de la prevederile conținute în Acordul de Asociere cât și de la cele existente în documentele Parteneriatului Estic”, a spus Edgars Rinkēvičs.

Ministrul de Externe al Republicii Letone, Edgars Rinkēvičs, efectuează, în perioada 16-18 august, o vizită de lucru la Chișinău.

Foto: MAEIE

img21005978

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!