ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut un dialog cu Ambasadorul Lituaniei

13:02 | 17.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Lituania reconfirmă sprijinul pentru consolidarea parcursului european al Republicii Moldova și pentru realizarea agendei de reforme în țara noastră. Despre aceasta a anunțat astăzi ambasadorul Lituaniei la Chişinău, Kęstutis Kudzmanas, în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Speakerul a remarcat rolul Lituaniei în susținerea eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, ținând cont de inițiativa lituaniană privind crearea Coaliției de prietenie în formatul EU Associated Trio: cele 3 țări care au semnat Acord de Asociere cu UE – Republica Moldova, Ucraina, Georgia – și țările UE.

“Apreciem dinamica pozitivă a dialogului politic și a cooperării sectoriale moldo-lituaniene și subliniem importanța extinderii și diversificarea relațiilor bilaterale, precum și valorificarea potențialului de cooperare interparlamentară”, a declarat Igor Grosu.

În context, oficialii au convenit asupra efectuării unor vizite reciproce la nivelul conducerii parlamentelor, ceea ce ar permite un cadru de consultanță mai amplu, precum și eventuale transferuri de experiență la subiecte de interes comun.

Președintele Parlamentului a reiterat prioritățile noului Legislativ, printre care lupta cu corupția, reforma în domeniul justiției, creșterea economică și altele.

Diplomatul lituanian, Kęstutis Kudzmanas a reconfirmat deschiderea de a împărtăși din experiența Lituaniei în procesul de implementare a reformelor în țara noastră. Ambasadorul a dat asigurări că Republica Moldova, în continuare, va beneficia de suport din partea Lituaniei, inclusiv în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Foto: Parlament

img21005979

img21005979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!