ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În țară este anunţată avertizare de instabilitate atmosferică

15:51 | 17.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pe parcursul zilei de astăzi Cod galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, până mâine se prevăd descărcări electrice, izolat averse (15-25 l/m2), vijelie de până la 15-20 m/s și grindină.

Totodată, în următoarele zile vremea se va răci, iar mercurul termometrelor va ajunge până la 28 de grade, ziua, şi până la 17 grade - noaptea.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Foto: SHS

img21005986

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!