ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va evacua gheretele neautorizate din preajma fostului cinematograf Flacăra

17:29 | 17.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Toate construcțiile și gheretele neautorizate din preajma fostului cinematograf „Flacăra” din Chișinău urmează a fi evacuate, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului a anunțat că pentru eliberarea trotuarului de pe str. Ion Creangă va evacua toate construcțiile și gheretele neautorizate. Primarul Ion Ceban a notat pe rețelele de socializare că în prezent se depune efort maxim ca la data de 1 septembrie accesul pe str. Ion Creangă din capitală să fie deschis pe partea carosabilă. Edilul a comunicat că lucrările care țin de amenajarea trotuarelor, parcărilor, spațiilor verzi și reparația trecerii subterane vor fi realizate treptat.

De asemenea, sursa citată a specificat că vor fi reparate căile de acces în curțile blocurilor de locuit, amenajate stațiile de așteptare a transportului public și va fi aplicat marcajul rutier temporar. „Am reușit să efectuăm un volum de muncă enorm, în doar cinci luni de zile, un timp record, or anterior, străzi mai mici erau reparate în termene mai mari”, a menționat Ceban.

Lucrările de reparație a străzii Ion Creangă din Chișinău s-a planificat să fie gata în luna martie 2022. Pentru reparația rețelelor subterane, schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile și lucrări de amenajare a trotuarelor, municipalitatea a cheltuit aproximativ 70 de milioane de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!