ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu, împreună cu alți deputați, a avut o întrevedere cu ministrul leton de Externe

16:55 | 17.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Intensificarea relațiilor moldo-letone în domeniile dezvoltării regionale, agriculturii și justiției au fost discutate la întrevederea de astăzi a Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

În cadrul întrevederii, speakerul Igor Grosu a subliniat importanța valorificării plenare a potențialului de cooperare interparlamentară dintre Republica Moldova și Republica Letonia. De asemenea, s-a discutat despre crearea Grupului de prietenie cu Republica Letonia, din care vor face parte deputați din Parlamentul de legislatura a XI-a.

Șeful Legislativului, Igor Grosu, a menționat că printre prioritățile Parlamentului sunt reformarea justiției, combaterea corupției și continuarea consecventă a parcursului european. În această ordine de idei, ministrul leton al Afacerilor Externe, Edgars Rinkēvičs, a declarat, la rândul său, că Republica Letonia este deschisă să împărtășească experiența sa și să ofere asistență și suport. De asemenea, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre modernizarea agriculturii și aproximarea legislației din acest domeniu.

Cu ocazia întâlnirii cu ministrul de Externe leton, speakerul Igor Grosu a transmis mulțumiri Guvernului Republicii Letonia pentru suportul oferit țării noastre în gestionarea pandemiei de Covid-19. În acest context, Igor Grosu și Edgars Rinkēvičs au discutat despre identificarea unor instrumente de combatere a manipulării și dezinformării în domeniul vaccinării împotriva Covid-19.

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs, se află într-o vizită oficială în țara noastră, la invitația vicepremierului Nicu Popescu. În cadrul ei, oficialul leton a mai avut o întrevedere cu Premierul Natalia Gavrilița.

Foto: Parlament

img21005990

img21005990

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!