ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Parlamentul se va reuni în ședințe pe 20 și pe 24 august

18:26 | 17.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Parlamentul se va întruni în ședințe plenare pe 20 august, cu începere de la ora 10:00, și pe 24 august, începând cu ora 11:00. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de Biroul permanent al Parlamentului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

În cadrul ședinței plenare din 20 august deputații vor audia raportul de progres privind procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar. Necesitatea desfășurării unor audieri parlamentare în acest subiect rezidă în interesul sporit al cetățenilor, dar și în faptul că aceasta reprezintă o condiționalitate a Uniunii Europene pentru debursarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare pentru țara noastră.   

În ședința din 24 august, deputații urmează să aprobe mai multe proiecte de lege, în cea de-a doua lectură.

Cea de-a doua parte a ședinței din 24 august va purta un caracter festiv și va fi prilejuită de aniversarea a 30-a a independentei Republicii Moldova. Cu această ocazie, la ședință vor participa membrii Biroului Executiv ai Asociației Obștești ”Parlamentul-90”, semnatarii Declarației de independență a Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!