ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră va avea o angajare totală în lupta cu contrabanda

18:52 | 17.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Pentru o analiză reală a stării lucrurilor în Poliția de Frontieră a fost solicitată prezentarea activității la hotar din ultimele șapte luni, cu accent pe domeniile resurse umane, finanțe, dezvoltare strategică și management operațional, obiectivul vizat fiind acela al remedierii tuturor problemelor identificate, notează MOLDPRES.

Prezent în cadrul ședinței de lucru, ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a cerut conducerii IGPF evaluarea tuturor acțiunilor implementate și, acolo unde va fi nevoie, să se vină în cel mai scurt timp posibil cu propuneri argumentate de remanieri de personal. „În procesul de resetare a funcționalității instituționale un accent sporit trebuie să fie pus pe combaterea criminalității transfrontaliere - contrabanda, iar rezultatele să fie pentru toți un motiv de mândrie. Îmi doresc aplicarea deplină a E-frontiera și digitalizarea schimbului de date prin deschidere și apropiere de partenerii europeni, precum și reluarea cât mai rapidă a dialogului cu autoritățile statelor vecine vizavi de controlul și patrularea comună”, a menționat ministrul de Interne.

Conform rapoartelor, activitatea de frontieră a fost marcată în cea mai mare parte de situația epidemiologică și, în acest context, s-a subliniat încă o dată importanța continuării cu responsabilitate a aplicării măsurilor de control al infecției Covid-19 stabilite în deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. „Vaccinați-vă împotriva Covid-19! Eu personal aș vrea să merg seara acasă să pot cuprinde copiii, familia și a doua zi să pot reveni la muncă fără a trăi cu teama că voi fi sau nu parte a statisticii!”, a îndemnat Ana Revenco.

La rândul său, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a punctat necesitatea resetării tuturor proceselor de lucru, cu referire la revizuirea documentelor de planificare strategică, inclusiv modificări la cadrul normativ după care funcționează în acest moment IGPF, evaluarea și testarea integrității personalului, acest lucru oferind posibilitatea unor promovări în cadrul echipei pentru tinerii onești și profesioniști, îmbunătățirea mecanismului de control și supraveghere a frontierei de stat. „Abordarea mea este una clară, ceea ce facem noi este pentru cetățeni, dar ne axăm și pe cetățeanul – polițist de frontieră, oferindu-i toată asistența necesară”.

Foto: IGPF

img21005994

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!