ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministerul Culturii propune modificarea Consiliului Național al Monumentelor Istorice

11:07 | 18.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii propune modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național al Monumentelor Istorice, transmite MOLDPRES.

Un proiect de hotărâre de Guvern a fost discutat ieri în cadrul unei ședințe prezidate de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, la care au participat reprezentanți ai societății civile, specialiști din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul protejării patrimoniului, precum și experți din domeniul patrimoniului arhitectural-istoric.

În cadrul ședinței au fost prezentate propunerile ministerului de resort pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Documentul urmează a fi aprobat de Guvern pentru a intra în vigoare.

Printre propunerile înaintate de Ministerul Culturii se numără stabilirea unei noi componențe a Consiliului Național al Monumentelor Istorice și a criteriilor specifice de desemnare a membrilor consiliului, dar și alte aspecte ce țin de activitatea acestei structuri.

Sergiu Prodan a menționat că Ministerul Culturii va lua în calcul toate propunerile pentru îmbunătățirea cadrului legal de organizare și funcționare a CNMI și pentru excluderea impedimentelor care reduc eficiența activității acestuia în protejarea monumentelor istorice naționale. „Sarcina noastră este de a prioritiza păstrarea monumentelor de arhitectură care încă mai pot fi salvate și stoparea fărădelegilor care s-au permis până acum”, a relevat oficialul.

Foto: MC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!