ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şase proiecte regionale vor fi finanţate în cadrul Agendei-2030 în Republica Moldova

13:37 | 18.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Noile parteneriate și idei inovatoare pentru implementarea Agendei-2030 în Republica Moldova vor fi susținute prin finanțarea a şase proiecte la scară mică. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord va implementa proiectul „Planificare SMART în domeniul managementului apelor în Regiunea Nord”, prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), transmite MOLDPRES. 

Potrivit ADR Nord, lansarea proiectului este preconizată pentru luna septembrie. 

După un proces de selecție extrem de competitiv, din cele 118 proiecte recepționate au fost selectate șase parteneriate și idei de proiecte inovatoare prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova. Printre câștigătorii concursului se numără: EcoVisio, ADR Nord, Curcubeul Speranței - Centrul de Plasament Temporar pentru Copii, Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile, AO ''SOS Autism'' Moldova și Centrul Regional pentru Politici Comunitare. 

Activitatea este desfășurată în cadrul proiectului "Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030". Acesta este finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH).

Foto: ADR Nord

img21006013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!