ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ziua oraşului Comrat va fi sărbătorită trei zile

13:35 | 18.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Ziua oraşului Comrat va fi sărbătorită în acest an, în perioada 20-22 august. Cu această ocazie, administraţia municipiului a pregătit un program ce va include activităţi culturale, artistice, sportive, iarmaroace şi expoziţii, transmite MOLDPRES.

Evenimentul va demara în seara zilei de 20 august, în faţa Casei de cultură din Comrat, unde vor fi omagiate cuplurile cu 50 şi 55 de ani de căsnicie. Ulterior, cu începere de la ora 20.00, tot acolo, va avea loc un concert susţinut de colective artistice din oraş.

Programul de bază al sărbătorii este preconizat pentru data de 21 august. Acesta va începe în dimineaţa zilei, cu un serviciu divin, oficiat la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Comrat. Pe parcursul zilei, oraşul va găzdui un campionat la şah, lansarea unui vernisaj al Şcolii de arte, parada delegaţiilor care vor participa la Ziua oraşului etc. În aceeaşi zi, în diferite sectoare ale oraşului, se vor desfăşura competiţii sportive, iarmaroace, târguri artizanale şi expoziţii cu vânzare susţinute de întreprinderi din regiune.

În seara zilei de sâmbătă, pe Piaţa centrală din Comrat va avea loc un spectacol  de anvergură, anunţat cu show-uri laser, focuri de artificii, concert susţinut de artişti din ţară şi de peste hotare. Programul zilei de 21 august va finaliza la ora 2.00.

Duminică, 22 august, agenda de sărbătoare va culmina cu o serie de întreceri sportive, printre care trânta, alte sporturi tradiţionale.

În acest an, oraşul Comrat marchează 232 de ani de la fondare.

Foto: Wikipedia

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!