ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Premierul Natalia Gavrilița a avut o ședință de lucru cu Guvernatorul BNM

13:29 | 18.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut astăzi o ședință de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul discuției, Natalia Gavrilița a informat guvernatorul despre politicile Cabinetului de miniștri care urmează să fie implementate și care pot avea impact asupra politicilor monetare, în special intenția de creștere a pensiei minime și a unor alocații sociale și modul în care acestea pot influența puterea de cumpărare și presiunea inflaționistă.

Premierul a informat managementul Băncii Naționale despre sumele care urmează să fie primite în perioada imediat următoare de Republica Moldova din partea Uniunii Europene, Fondului Monetar Internațional și altor parteneri de dezvoltare. La fel, Natalia Gavrilița a prezentat viziunea Guvernului privind domeniile economice cu potențial maxim de creștere și a modului în care politica monetară poate contribui la succesul acestora.

Ambele părți s-au arătat deschise pentru cooperare și schimb de opinii cu privire evoluțiile în sectorul real și guvernamental în scopul menținerii stabilității macroeconomice și sporirea potențialului de creștere economică.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!