ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cântăreața Ludmila Mișov își sărbătorește ziua de naștere

11:16 | 19.08.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Interpreta de muzică ușoară și romanțe Ludmila Mișov își sărbătorește astăzi cea de-a 80-a aniversare, informează MOLDPRES.

S-a născut în 1941, la Chișinău. A urmat studiile muzicale la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chișinău (1958-1960, 1963-1965), actualmente Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. A activat în calitate de solistă (1964-1971) în Orchestra de studio a Radioteleviziunii din Chișinău, pe atunci în frunte cu David Fedov.

Pe parcursul activităţii sale a colaborat cu Eugen Doga, Dumitru Gheorghiţă, Alexandru Ranga, Șico Aranov. În 1958 a debutat la Radio Chișinău cu piesa „Cântec de leagăn” de David Fedov. Aici înregistrează și numeroase creaţii de Ludwig van Beethoven, Guilelm Șorban, Zlata Tcaci, Oleg Negruţa, Valentin Vilinciuc și alte lucrări scrise de autori români și străini.

A profesat la Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. A înregistrat la Radio Chișinău piesele: „Fa Ileană”, „Ionel-astronautul”, „Ceasul”, „Izvorașul”, „Albina”, „Trenuleţul”, „Cântecul do-re-mi”, „Vreau să plouă”, „Clopoţelul iernii”, „La telefon”, „Ploaia”, „La oglindă”, „Codrii mei frumoși” etc.

Participantă la două ediţii ale Festivalului-concurs „Crizantema de argint” cu romanţele: „Nu-i niciodată prea târziu”, „Călugărul din vechiul schit”, „Dacă-ai ști ce este dorul”, „Mai spune-mi că nu m-ai uitat”. I se decernează Premiul II al Concursului „Crizantema de argint” (1993).

img21006037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!