ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Vlad Kulminski a avut un dialog cu omologul său ucrainean

12:40 | 19.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Vlad Kulminski a participat la o discuție în format de videoconferință cu vicepremierul, ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei Oleksi Reznikov, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Dialogul oficialilor s-a încadrat în continuitatea parteneriatului anterior inițiat privind efectuarea schimburilor de experiență și de informații în promovarea politicilor de reintegrare a țării și de gestionare a problemelor generate de nereglementarea conflictelor teritoriale, fiind reiterat sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și a Ucrainei.

Vicepremierii au evidențiat eforturile întreprinse în vederea depășirii dificultăților cu care se confruntă cetățenii ce domiciliază în perimetrele afectate de conflict, acordării asistenței în asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale acestora și avansării în procesele de restabilire a spațiilor naționale unice și de reglementare durabilă a conflictelor teritoriale.

Ambii interlocutori au exprimat disponibilitatea de a iniția în timpul apropiat vizite de lucru mutuale în or. Chișinău și în or. Kiev în vederea dezvoltării cooperării pe filiera implementării politicilor de reintegrare a țării.  

Foto: Biroul politici de reintegrare

img21006047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!